תוכנת אנטי וירוס היא חלק חיוני של הגנה בכל מחשב Windows. באינטרנט שבו תוכנות זדוניות רק הופכות יותר ויותר רווחיות עבור פשע מאורגן, אינך רוצה להיות בלי תוכנית אנטי-וירוס טובה .
אבל יש הרבה מיתוסים שמסתובבים שם בחוץ על תוכנת אנטי וירוס. בואו נשבור אותם.
מיתוס: עליך להתקין אנטי וירוס ב-Windows
אינך חייב להתקין תוכנת אנטי-וירוס ב-Windows מכיוון ש- Windows כבר מגיע עם תוכנת אנטי-וירוס . למעשה, ל-Windows יש תוכנת אנטי-וירוס מובנית מאז Windows 8, והיא עדיין כלולה ב-Windows 10 ו-Windows 11 כיום. האנטי וירוס המובנה של Microsoft Defender הוא חלק מחבילת הכלים של Windows Security . זה בסיסי ככל שהוא מגיע, אבל חינמי לחלוטין ופועל אוטומטית ברקע, גם אם אתה אף פעם לא חושב על או מתקין תוכנת אנטי וירוס.
כעת, ייתכן שתעדיף אנטי-וירוס אחר – לאנטי-וירוסים אחרים יש כלים נוספים, תכונות הגנה ואפשרויות, והם משתמשים במנועי זיהוי שונים. אבל החדשות הטובות הן שלכל מחשב Windows יש חבילת אנטי-וירוס בסיסית. עברנו מזמן את הימים של Windows 7, Windows Vista ו-Windows XP שדוחפים אותך להתקין תוכנת אנטי-וירוס כשאתה מגדיר מחשב חדש.
האנטי וירוס של מיקרוסופט יוצא מהדרך כשצריך, ומשבית אוטומטית את תכונות סריקת הרקע האוטומטיות שלו אם תבחר להתקין אנטי וירוס של צד שלישי. אתה פשוט לא צריך לחשוב על זה.
מיתוס: רק Windows פגיע לתוכנות זדוניות
תוכנות זדוניות (כולל וירוסים, סוסים טרויאניים, תולעים, rootkits, תוכנות כופר ועוד כל מיני דברים מחרידים אחרים) היא בעיה בכל הפלטפורמות.
כן, אפילו לינוקס חשופה לאיומי תוכנות זדוניות – פשוט בדוק את סאגת הדלת האחורית האחרונה של XZ Utils שכמעט ראתה ערכת שורש מחליקה לתוך חלק קריטי של תוכנת קוד פתוח. לחלופין, שקול את הפצת לינוקס של אובונטו שמתייגת אפליקציה זדונית שגנבה את המטבעות הקריפטוגרפיים של אנשים כ"בטוחה". תוכנות זדוניות של לינוקס מתמקדות לעתים קרובות בתוכנת שרת , מכיוון שלינוקס היא הרבה יותר פופולרית במרכזי נתונים מאשר בשולחן העבודה.
אני לא מנסה לייחד את לינוקס כאן! המציאות היא שתוכנה זדונית היא בעיה בכל הפלטפורמות – אפילו לינוקס. שום פלטפורמה לא נמצאת מעל המערכה.
מיתוס: אנטי וירוס יאט את המחשב שלך בצורה דרמטית
תוכנת אנטי וירוס פועלת ברקע, סורקת קבצים בעת הורדתם ולפני פתיחתם. לפני הפעלת יישום, האנטי וירוס שלך נותן לו בדיקה מהירה ומזהיר אותך אם הוא נראה זדוני.
עכשיו, ברור שזה ישתמש במשאבי מערכת מסוימים . המחשב שלך עושה קצת עבודה נוספת. אבל אנחנו כבר לא בשנות ה-90 או המוקדמות של ה-00. אז, המחשבים היו הרבה יותר איטיים. תוכנת אנטי-וירוס פשוט הרגישה כל כך כבדה לשימוש, ואתה יכול להרגיש שהיא מאטה את המחשב שלך לפעמים. אני זוכר את זה היטב! אבל זה היה מזמן.
יישומי אנטי וירוס מודרניים לא אמורים להאט את קצב פעולת המחשב שלך בצורה בולטת. אם ייקח 2 אחוז יותר זמן להפעיל אפליקציה, תשים לב? לא ממש. גם אלה לא אמורות להיות האטות קבועות – הן אמורות להתרחש כאשר אתה מפעיל יישום והאנטי-וירוס בודק אותו, לא כל הזמן בזמן שאתה עושה דברים במחשב שלך.
במקרים מסוימים, תוכנת אנטי-וירוס עשויה להאט את עומס העבודה: אם אתה מרכיב תוכנה, למשל, ויש לך תיקיה שבה נוצרים מספר רב של קבצים, ייתכן שתרצה פשוט "להוציא" תיקייה כזו מהקובץ שלך סריקה של אנטי וירוס. זה הכי הרבה שאתה צריך לעשות.