7 מיתוסים של אנטי וירוס שגויים לחלוטין

תוכנת אנטי וירוס היא חלק חיוני של הגנה בכל מחשב Windows. באינטרנט שבו תוכנות זדוניות רק הופכות יותר ויותר רווחיות עבור פשע מאורגן, אינך רוצה להיות בלי תוכנית אנטי-וירוס טובה .

אבל יש הרבה מיתוסים שמסתובבים שם בחוץ על תוכנת אנטי וירוס. בואו נשבור אותם.

מיתוס: עליך להתקין אנטי וירוס ב-Windows

אינך חייב להתקין תוכנת אנטי-וירוס ב-Windows מכיוון ש- Windows כבר מגיע עם תוכנת אנטי-וירוס . למעשה, ל-Windows יש תוכנת אנטי-וירוס מובנית מאז Windows 8, והיא עדיין כלולה ב-Windows 10 ו-Windows 11 כיום. האנטי וירוס המובנה של Microsoft Defender הוא חלק מחבילת הכלים של Windows Security . זה בסיסי ככל שהוא מגיע, אבל חינמי לחלוטין ופועל אוטומטית ברקע, גם אם אתה אף פעם לא חושב על או מתקין תוכנת אנטי וירוס.

כעת, ייתכן שתעדיף אנטי-וירוס אחר – לאנטי-וירוסים אחרים יש כלים נוספים, תכונות הגנה ואפשרויות, והם משתמשים במנועי זיהוי שונים. אבל החדשות הטובות הן שלכל מחשב Windows יש חבילת אנטי-וירוס בסיסית. עברנו מזמן את הימים של Windows 7, Windows Vista ו-Windows XP שדוחפים אותך להתקין תוכנת אנטי-וירוס כשאתה מגדיר מחשב חדש.

האנטי וירוס של מיקרוסופט יוצא מהדרך כשצריך, ומשבית אוטומטית את תכונות סריקת הרקע האוטומטיות שלו אם תבחר להתקין אנטי וירוס של צד שלישי. אתה פשוט לא צריך לחשוב על זה.

מיתוס: רק Windows פגיע לתוכנות זדוניות

תוכנות זדוניות (כולל וירוסים, סוסים טרויאניים, תולעים, rootkits, תוכנות כופר ועוד כל מיני דברים מחרידים אחרים) היא בעיה בכל הפלטפורמות.

כן, אפילו לינוקס חשופה לאיומי תוכנות זדוניות – פשוט בדוק את סאגת הדלת האחורית האחרונה של XZ Utils שכמעט ראתה ערכת שורש מחליקה לתוך חלק קריטי של תוכנת קוד פתוח. לחלופין, שקול את הפצת לינוקס של אובונטו שמתייגת אפליקציה זדונית שגנבה את המטבעות הקריפטוגרפיים של אנשים כ"בטוחה". תוכנות זדוניות של לינוקס מתמקדות לעתים קרובות בתוכנת שרת , מכיוון שלינוקס היא הרבה יותר פופולרית במרכזי נתונים מאשר בשולחן העבודה.

אני לא מנסה לייחד את לינוקס כאן! המציאות היא שתוכנה זדונית היא בעיה בכל הפלטפורמות – אפילו לינוקס. שום פלטפורמה לא נמצאת מעל המערכה.

מיתוס: אנטי וירוס יאט את המחשב שלך בצורה דרמטית

תוכנת אנטי וירוס פועלת ברקע, סורקת קבצים בעת הורדתם ולפני פתיחתם. לפני הפעלת יישום, האנטי וירוס שלך נותן לו בדיקה מהירה ומזהיר אותך אם הוא נראה זדוני.

עכשיו, ברור שזה ישתמש במשאבי מערכת מסוימים . המחשב שלך עושה קצת עבודה נוספת. אבל אנחנו כבר לא בשנות ה-90 או המוקדמות של ה-00. אז, המחשבים היו הרבה יותר איטיים. תוכנת אנטי-וירוס פשוט הרגישה כל כך כבדה לשימוש, ואתה יכול להרגיש שהיא מאטה את המחשב שלך לפעמים. אני זוכר את זה היטב! אבל זה היה מזמן.

יישומי אנטי וירוס מודרניים לא אמורים להאט את קצב פעולת המחשב שלך בצורה בולטת. אם ייקח 2 אחוז יותר זמן להפעיל אפליקציה, תשים לב? לא ממש. גם אלה לא אמורות להיות האטות קבועות – הן אמורות להתרחש כאשר אתה מפעיל יישום והאנטי-וירוס בודק אותו, לא כל הזמן בזמן שאתה עושה דברים במחשב שלך.

במקרים מסוימים, תוכנת אנטי-וירוס עשויה להאט את עומס העבודה: אם אתה מרכיב תוכנה, למשל, ויש לך תיקיה שבה נוצרים מספר רב של קבצים, ייתכן שתרצה פשוט "להוציא" תיקייה כזו מהקובץ שלך סריקה של אנטי וירוס. זה הכי הרבה שאתה צריך לעשות.

כאשר אנטי-וירוסים מבצעים את הסריקות הכבדות של המערכת המלאה, זה בהחלט יאט את העניינים עוד יותר בזמן שהם פועלים. אבל הסריקות האלה בדרך כלל מתוכננות להתרחש בזמן שאתה לא משתמש במחשב שלך. אתה לא צריך לשים לב אליהם בכלל.

מיתוס: עליך להפעיל תוכנת אנטי וירוס באופן ידני

אין צורך לפתוח באופן קבוע את תוכנית האנטי-וירוס שלך, לחץ על כפתור "סריקה" והמתן לתוצאות. האנטי וירוס שלך סורק אוטומטית ברקע כדי להגן עליך, בודק קבצים כשאתה מוריד ומפעיל אותם. הוא גם מבצע סוג זה של סריקת מערכת מקיפה לפי לוח זמנים – ברקע – כאשר אינך משתמש במחשב האישי שלך. האנטי וירוס שלך יודיע לך אם הוא ימצא כבעיה.

מיתוסים של AV

חסוך לעצמך את הטרחה והימנע מסריקות ידניות שגוזלות זמן – אלא אם אתה חושש שלמערכת שלך עשויה להיות תוכנה זדונית ואתה רוצה לבדוק את כל הקבצים באחסון של המחשב שלך ברגע זה. סריקה כזו היא רק אחת מני רבות של נוהלי אבטחה מיושנים שכבר אינך צריך לבצע .

מיתוס: אנטי וירוס יגן עליך מכל האיומים

תוכנת אנטי וירוס אינה מושלמת לחלוטין. עכשיו, אני יודע שזו סוג של אמירה ברורה. אבל ראיתי אנשים רבים מתנהגים כאילו אנטי וירוס יספק להם הגנה מושלמת ונתקל בצרות.

אתה צריך לחשוב על תוכנת האנטי וירוס שלך כקו הגנה אחרון. אם כל אמצעי האבטחה הרגילים שלך נכשלים או שליישום שאתה משתמש בו יש פגם מסוכן של יום אפס המאפשר לתוקף לקבל גישה למחשב האישי שלך, תוכנית האנטי-וירוס שלך נמצאת שם כדי להרפות ולעצור את הפעלת תוכנות זדוניות.

אבל זה לא מושלם. תוכנת אנטי וירוס תופסת תוכנות זדוניות בכמה דרכים. לדוגמה, הוא מחפש קבצי יישומים ידועים כמסוכנים – תוכנות שנראו בעבר שהאנטי-וירוס יודע שהן גרועות – ומשתמש בהיוריסטיקה כדי לנסות לנחש אם קובץ חדש שנראה מסוכן או לא. אף אחת מהשיטות לא תתפוס הכל. ו-Windows Security אפילו לא מנסה להגן על המשתמשים מפני התקפות דיוג בדוא"ל או גלישה באתרי אינטרנט שעלולים להיות מסוכנים (אם כי חבילות AV פרימיום רבות מונעות זאת).

אמנם אנטי וירוס הוא שכבת הגנה חשובה, אבל זה לא רעיון טוב לסמוך עליו לחלוטין. בפרט, זה רעיון רע מאוד לעשות פיראטים של תוכנות ומשחקים – אם אתה מריץ קבצי יישומים פיראטיים, סדקים, מחוללי מפתחות ודברים משורטטים דומים, אתה חושף את עצמך להרבה דברים שעלולים להיות מסוכנים . אנטי וירוס לא מובטח להגן עליך מפני כולם.

מיתוס: אתה לא צריך אנטי וירוס אם אתה זהיר

מצד שני, יש אנשים שחושבים שאנטי וירוס נחוץ רק למשתמשי מחשב פחות מנוסים ללא שיטות אבטחה אידיאליות. הרעיון הוא שאם אתה זהיר וחכם, אתה יכול לדלג על האנטי וירוס ולהחזיר את הביצועים הקטנים.

אבל זה לא באמת נכון. תוכנה זדונית היא לא רק משהו שאתה נדבק בו כשאתה לא זהיר. תוקפים יכולים לנצל אפס ימים ביישומים שבהם אתה משתמש, ואתה עלול להידבק פשוט על ידי צפייה בדף אינטרנט שנפגע. כל מה שצריך זה את הפגם הנכון בדפדפן האינטרנט שלך.

כמו כן, תסתכל על Steam: חשבונות מפתחי Steam נפגעו לאחרונה והשתמשו בהם כדי להגיש תוכנות זדוניות באמצעות עדכוני משחק Steam – ועדכוני מוד . אני מקווה שמערכת העדכונים של Steam לא תספק תוכנות זדוניות למחשב האישי שלך, אבל היא ממחישה שזה לא רק משנה כמה אתה זהיר. אנטי וירוס מוצק יכול לספק שכבת הגנה טובה מפני התקפות כמו זו.

מיתוס: אנטי וירוס יגן עליך לחלוטין

אנטי וירוס הוא לא כל מה שאתה צריך כדי להגן על עצמך – ועל המחשב שלך – באינטרנט. זה חלק חשוב מהפאזל, אבל אתה צריך יותר מזה.

אתרי הונאה והודעות דוא"ל דיוג מסוכנים בכל מכשיר – לא רק במחשבי Windows, אלא גם בסמארטפונים. אתה עדיין צריך לגלוש בזהירות, לפקוח עין על הודעות דוא"ל שנראות רמאות , להימנע מהורדת זבל מסוכן, ולא להטעות אותך לתת סיסמאות, פרטי תשלום ופרטים אישיים אחרים לאתרים גרועים. לתוכניות אנטי-וירוס ולדפדפני אינטרנט יש הגנה מפני פישינג – אבל, כמו סורקי אנטי-וירוס, היא אינה מושלמת.

מנהל סיסמאות טוב חשוב במיוחד. שימוש בסיסמאות חזקות וייחודיות בכל מקום הוא חשוב ביותר. אבל, אלא אם כן יש לך זיכרון צילומי, כנראה שלא תזכור עשרות (או מאות) סיסמאות ייחודיות חזקות עבור כל החשבונות שלך. מנהל סיסמאות טוב הוא הפתרון לשמירה על אבטחת החשבונות שלך.