האם כדאי להשתמש בתוכנת אנטי וירוס חינמית?

האם כדאי להשתמש בתוכנת אנטי וירוס חינמית? אתה מקבל מה שאתה משלם עבורו. זה מה שתמיד אומרים, נכון? ולמרות שזה יכול להיות נכון לגבי הרבה דברים, תוכנת אנטי וירוס היא קצת שונה.

ישנם פתרונות אנטי-וירוס מכובדים בחינם שם בחוץ, ובעיקר אבטחת Windows המובנית ב-Windows 11. אולי אתה לא רוצה לשלם עבור תכונות פרימיום. או שאולי אתה לא יכול להרשות לעצמך.

האם אנטי וירוס חינמי מספיק טוב ב-2024? האם אתה יכול לברוח מבלי לשלם עבור חבילה מלאה של כלים ושירותי אנטי-וירוס? אם כן, מהם החסרונות והחסרונות שאתה צריך להיות מודע אליהם?

המשיכו לקרוא את היתרונות והחסרונות של שימוש באנטי וירוס בחינם. רוצה לקפוץ ישר לאנטי וירוס החינמי הטוב ביותר בשנת 2024? הנה המועדפים שלנו!

יתרונות: חינם זה בחינם*

נקודת המכירה העיקרית של תוכנת אנטי-וירוס חינמית היא שהיא… ובכן, חינמית. אתה לא צריך לשלם על זה. אתה יכול לקבל את זה כבר עכשיו !

בין אם זה Microsoft Defender וכלי האבטחה הנלווים האחרים שמגיעים עם Windows או היישומים העצמאיים של חברות צד שלישי כמו Avast, Malwarebytes, Avira ו-BitDefender, אתה יכול ליהנות מהגנה נוספת מבלי להתחייב לשום דבר.

בהתחשב בעלויות הראשוניות של מחשב או מחשב נייד חדש, בתוספת כל תוכנה קשורה שאתה עשוי להזדקק לעבודה או ללימודים, אי תשלום דמי מנוי לאבטחת מחשבים זה די נהדר.

* חופשי כמו בבירה אבל לא בהכרח חופשי כמו בדיבור. ראה להלן חיסרון אחד גדול בשימוש ברוב התוכנות ה"חינמיות".

חסרון: כשאתה לא משלם על המוצר, אתה המוצר

מחשבונות מדיה חברתית בחינם ועד מתנות מוצרים בחינם ועד לניוזלטרים ואתרי אינטרנט בחינם, העיקרון הרווח מתקיים: אם אתה לא משלם על המוצר, אז אתה המוצר.

הנה מה שזה אומר לגבי תוכנת אנטי-וירוס: חברות יכולות להרשות לעצמן למסור את התוכנה שלהן ללא תשלום מכיוון שהן כמעט בוודאות אוספות את הנתונים שלך כדי שיימכרו במקום אחר.

עם אנטי וירוס בחינם, אתה יכול רק להבטיח שמפתחים מרוויחים את כספם איכשהו. אם הם לא מוכרים את הנתונים שלך, סביר להניח שהם מפרסמים לך. כנראה קצת משניהם.

היו סיפורים לאורך השנים על שמות גדולים במרחב האנטי-וירוס החינמי – כמו Avast ו-AVG – שאוספים נתוני משתמשים. שתי החברות, שנמצאות כעת בבעלות אותה חברת אם, נמצאו בשנת 2020 כמוכרות נתוני משתמשים דרך חברת בת, Jumpshot , כולל מידע כמו הרגלי חיפוש והיסטוריית גלישה.

יתרונות: בדרך כלל מספיקה הגנה בחינם

חוויית המחשב המודרנית של Windows מאובטחת הרבה יותר ממה שהייתה בעבר. Windows 11 מגיע עם מגוון תכונות הגנה שעוזרות להגן על הנתונים שלך והמידע האישי שלך בצורה מקיפה יחסית.

חסרון: אתה מפספס תכונות מתקדמות

פתרונות אנטי-וירוס מובחרים עושים הרבה יותר מסתם הגנה מפני וירוסים מהשורה הראשונה. המאמצים שלהם נגד תוכנות זדוניות משלבים למידת מכונה ובינה מלאכותית כדי לעקוב אחר איומים ולחסום אותם מראש.

חלקם כוללים גם אבטחה מתקדמת נגד כופר ואנטי-פישינג, וחלקם מציעים הגנת זהות מתקדמת עם ניטור אינטרנט כהה כדי להזהיר אותך אם/כאשר הנתונים שלך דולפים או מופיעים למכירה איפשהו.

יתרונות: הגנה קלה וישירה

עד כמה שהרבה מהתכונות המתקדמות בתוכנת אנטי-וירוס מובחרות יכולות להיות, הן לא תמיד נחוצות – ועבור חלק מהמשתמשים, הן עשויות להיות מספיק מסובכות כדי שלעולם לא תשתמש בהן בכל מקרה.

חסרונות: חוסר תמיכה

אנטי וירוס חינמי הוא הרבה יותר אופייני מאנטי וירוס פרימיום… ומצפים ממך להבין דברים בעצמך, במידה מסוימת. אולי תהיה תמיכה מסוימת – אולי בצורה של מאגר ידע או פורומים – אבל היא לא תהיה פעילה והיא בהחלט לא תהיה מקיפה.

קווי טלפון תמיכה פרימיום וצ'אטים חיים נכללים לרוב רק כחלק מחבילות אנטי-וירוס בתשלום. אם אתה לא משלם, לא תקבל הרבה זמן מאדם אמיתי אם משהו ישתבש.

מתי לשלם עבור אנטי וירוס פרימיום

אם אתה בסדר עם הגנה פשוטה וחיונית נגד האיומים הנפוצים ביותר, ואם אתה בסדר לקחת את האבטחה שלך לידיים שלך, ואם אתה יכול לפתור בעיות כאשר דברים לא עובדים, אז אתה צריך להיות בסדר עם רק אפליקציות אנטי וירוס בחינם.

אבל אם אתה לא אוהב את הרעיון של "להיות המוצר", או אם אתה רוצה הגנה מקיפה עם תכונות מתקדמות כמו אמצעים נגד כופר או מעקב אחר גניבת זהות, או אם אתה רק רוצה את השקט הנפשי שמגיע עם 24/7 תמיכה חיה, ולאחר מכן שלם עבור אנטי וירוס פרימיום.