בשנת 2022, שוק גילוי התרופות הוערך ב-55.46 מיליארד דולר, ועד שנת 2032, נתון זה צפוי להיות יותר מכפול ב-133.11 מיליארד דולר. זהו סכום כסף עצום, עם זאת, לאחר אירועים כמו COVID-19, אנו יודעים כעת שהזמן הוא מכריע באותה מידה במגזר גילוי התרופות.
עם גילוי התרופות החדשות שנמשך עד עשור, ועלויות הפיתוח במגמת עלייה, למחשוב קוונטי יכול להיות השפעה משמעותית בתחום זה. במונחים של מקרי שימוש קוונטי, פיתוח של תרופות אנטי-ויראליות בספקטרום רחב יראה יתרונות ישירים. תעשיית התרופות הופכת ליותר ויותר דיגיטלית, במטרה לייעל ולתחזק תהליכים לאורך מחזור חיי הפיתוח כדי לצמצם את עלויות הזמן והמשאבים, תוך התאמה עם הופעתן של טכנולוגיות חישוב חדשות.
מהן היתרונות הקוונטיים הריאליים עבור מדעי החיים?
ראשית, הגילוי של תרכובות תרופות עם מחשבים קוונטיים ייקח פחות זמן במידה ניכרת מאשר במחשב עסקי קלאסי , דוחס מחקר כדי ליצור לידים איכותיים משנים לכמה חודשים או שבועות.
פעילות ליבה של חברות התרופות היא פיתוח תרופות טיפוליות שיטפלו או ירפאו מחלות מאתגרות. מחשבים קלאסיים מוגבלים בכוח החישוב, וחיזוי התנהגות מולקולרית מדויקת עשוי להימשך שנים כדי לחשב במדויק. מחשוב קוונטי יכול להפחית באופן משמעותי גילוי מוקדם של תרופות ולייעל את מחזור הפיתוח, ולצמצם את הזמן לקליניקה באופן משמעותי.
מחשוב קוונטי מתאים באופן אידיאלי לייעל תהליך זה, כשהיתרון הגדול ביותר של מחשוב קוונטי הוא עלייה ברמת הדיוק של החישובים מעבר לזה של כל מחשב קלאסי. כלומר, איכות התרכובות שתוכננו באופן חישובי תשתפר.
בנוסף, בשנת 2019, חברות התרופות הוציאו יותר מ-15% מהכנסותיהן על מו"פ, וחלקן אפילו הוציאו יותר מ-20%. תהליך המו"פ כולל זיהוי מולקולות ספציפיות לאופטימיזציה, סריקה של אלפי מולקולות ולאחר מכן בדיקה בתנאים מבוקרים, שיכולים לקחת שנים. לכן הבטחת מולקולות הקלט הן באיכות טובה יותר היא חשובה ביותר.